2008. december 18., csütörtök

A "rend pártjának" rendetlen cédulái

A mai napon a ferencvárosi választási bizottság határozatot hozott az MDF ajánlószelvényeiről. Kirívóan sok olyan személy ajánlását adták le, amit már más pártok leadtak. Közel húsz százaléknyi hibát halmoztak fel, és így a törvény által megkövetelt 750 cédula alá süllyedt a támogatottságuk.

Az MDF céduláinak hiányosságán egyébként nem lepődtem meg: egyetlen humanista aktivista sem találkozott MDF-s cédulagyűjtővel, ahogyan miépessel, és tomcatessel sem.

Nem kenyerem a negatív kampány, de ezt nem szabad szó nélkül hagyni. Valami bűzlik. Gyakorlatilag az összes párt körülbelül 2-3%-nyi hibás cédulát adott le, nincsenek nagyobb eltérések, leszámítva a Kommunista Munkáspárt 6%-át. Az MDF azonban rajtuk is messze túltesz. Most még megtehetik, hogy további cédulákat adnak le. Szerintem adekvátabb lenne az, ha visszalépne a jelölt. Minimum.

Az MDF jelöltje, Dézsi Mihály egyébként korábban BRFK szóvivő volt, kampányának kiemelt eleme: a téli gumik kötelezővé tétele. A szlogenje szerint a "rend pártján" áll....

Íme az eddigi statisztika. A MIÉP és a Tomcat-féle Zöld Párt még nem adta le a céduláikat.


párt _________leadott cédulák___ érvényes_____ hibaszázalék
MDF___________827_____________668___________ 19.3
Munkáspárt ______833_____________783___________ 6.1
Jobbik __________867_____________839___________ 3.3
FIDESZ _________1309____________ 1272___________ 2.9
MSZP __________1035 _____________1006__________ 2.9
Humanista Párt ____786_____________ 767___________ 2.5
SZDSZ __________814_____________ 799 ___________1.9

4 megjegyzés:

obinándi írta...

3 eshetőség:

- Vagy kaptak valamelyik párttól ajándékba üres cédulákat, hogy szabadon felhasználják. Ezekre pedig hasraütés szerűen lakosok adatait írták, illetve régi támogatóik adatait.

- vagy régről maradt saját üres cédulákat használtak fel, és írták rá régi támogatóik neveit, akiknek egy része viszont mostmár másnak adta a céduláját.

- Vagy más pártok csaltak.

ifj Katánghy Menyhért írta...

szia. javaslat: ha bejegyzés címét utólag írod be, elsőként pedig egy ékezet nélküli verziót (ezt cseréled ki később a kívántra), akkor nem lesz ilyen bumfordi a linkje és a keresők sokkal többször fogják kiadni a blogot. én is sokszor elbaszom egyébként

Várady Tibor írta...

Köszönöm a tanácsot!

Egyébként azóta még hozott cetliket az MDF. Szombat délelőtt lesz választási bizottság ülés. Egyeltalán nem biztos, hogy ennyiben hagyják a történteket....de majd meglátjuk holnap!

Unknown írta...

a HP az alternatíva, bárki tudhatja. Tibi húzz bele, drukkolok nagyon innen külhonból! dm