2008. december 21., vasárnap

Lebuktak a cédulagyárosok

Információim szerint mai napon az Állami Nyomda szakértői megvizsgálták az MDF, a MIÉP, és a Tomcat-féle "Zöld Párt" céduláit. Kiderült, hogy a Tomcat nem csak "bombagyárral" büszkélkedhet, hanem cédulagyárral is, akárcsak MDF-es és MIÉP-es kollegái. Úgy tűnik, hogy valaki fénymásolgatott, és régi, illegálisan elmentett vagy megszerzett adatokat irkáltak a cédulákra: feltehetően régi ajánlószelvények adatait, vagy a zöld párt esetében például népszavazási ívekről is gyűjthettek adatokat. Ha minden igaz, a három inkriminált pártnak nem lesz jelöltje, de természetesen a jogi procedúrának még nincs vége.

Az MDF-es jelölt a "legjobb védekezés a támadás" alapon feljelentést tett választási csalásért: ezt nehéz kommentálni. Mindenesetre a tényállást jól eltalálták, itt tényleg bűncselekményekről van szó, csak az a kérdés, hogy valóban ismeretlen-e a tettes az MDF számára.

Hat jelölt várható: HP, MSZP, Fidesz, MKP, Jobbik, SZDSZ.

Az MDF, MIÉP, és Tomcat-féle hamis cédulák miatt egyébként lett egy csomó kettős ajánlás, amelyek miatt a többi párt, köztük a Humanista Párt elfogadott céduláinak számát is csökkentette a rendszer. Most azonban tudjuk, hogy a kettős ajánlásból a HP volt az igazi, így a jelenlegi hivatalos számadatok nem egészen pontosak: valójában jobban állunk. Ez azonban közömbös, hiszen mindenképp megvan a szükséges 750 cédulánk. Folytatjuk kampányunkat!

Nincsenek megjegyzések: