2008. szeptember 4., csütörtök

TB Mentő népszavazás novemberben?

Hosszú idő után a Népszabadság hasábjain megjelent némi hír a TB Mentő népszavazásról. "Az Alkotmánybíróság (AB) várhatóan szeptember második felében kezdi meg az Albert házaspárnak a több-biztosítós egészségügyi modell elleni népszavazást elrendelő parlamenti határozatával szemben benyújtott kifogások tárgyalását. Információnk szerint október elején határozatot is hirdetnek. Így az államfő már november közepére kitűzheti a referendumot - feltéve, hogy az AB így akarja. Nem kizárt azonban, hogy - saját korábbi határozataira hivatkozva - a testület a beadványoknak helyt ad."

Személy szerint erősen kétlem, hogy az AB a kérdést ismét megvizsgálhatja, az értelmezésem szerint kizárólag az országgyűlési döntés meghozatalának a helyességét vizsgálhatja.

MInden esetre egy dolgot leszögeznék: a népszavazás semmi esetre sem vált "okafogyottá", ahogyan azt a média része hajlamos bemutatni. A népszavazás ugyanis nagyrészt már megtartása előtt "győzött", hiszen a népszavazás eredményétől való félelem is eredményezte azt, hogy a nagyobbik kormánypárt végül visszatáncoljon az az ezirányú reformtól.

Visszaemlékeztető anyagok a Védegylet, a Humanista Mozgalom, és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének összefogásának, a TB Mentők honlapján találhatók, alább pedig a TB Irtók performaszát nézhetik meg a kedves olvasók.

Nincsenek megjegyzések: