2008. szeptember 11., csütörtök

Strabag, ha veszel a blogomon reklámot, leveszem ezt az írást, jó?

Nem vicces, két éve reklámokkal folytotta el jobboldali médiumokban a kritikát a Strabag. Most ismét kitört a Strabag-botrány. A Strabag egy olyan cég, amely rengeteg állami megrendelést kap, néha megbírságolják kartellezésért, és olyan kétévente kitör a botrány, hogy finanszírozzák a pártokat. Most állítólag dokumentumok is rendelkezésre állnak. És ha mindez nem elég beszédes, akkor íme a végső bizonyíték, a Heti Válasz publicistájának tollából: "És Szijjártó Péter mit mond rá? Ugyanazt, amit Nyakó István MSZP-szóvivő. Hogy az osztrák belpolitikába nem dolguk beavatkozni. Ennyi. Ugyanaz a cinizmus, mint az ügyészségé 2006-ban, amikor az ügy először kipattant. Akkor Belovics Ervin legfőbbügyész-helyettes azt közölte: a pártfinanszírozás kérdése az ÁSZ-ra tartozik, úgyhogy az ügyészség nem foglalkozik vele." Méghogy osztrák belpolitika. Jó, hogy az MSZP és a Fidesz és a Strabag nem szerveznek közös demonstrációt az osztrák nagykövetség előtt, az aljas rágalmak miatt. Érdekes lesz figyelni ezt az ügyet.

Azonban!

Tamás Gáspár Miklósnak nagyon igaza volt 2004-ben, amikor a Korrupció és forradalmi politika című cikkében kifejtette:
"A korrupcióról, különösen a nagy vagyonok eredetéről folytatott részben jóhiszemű, részben manipulált vita a rendszer megerősítését szolgálja, a polgári állam ingatag legitimitását hivatott aládúcolni.Hogyan? Egyszerűen úgy, hogy a korrupciót kivételnek, anomáliának tünteti föl. Ha van (és üldöztetik) csalárd vagyonszerzés, akkor - állítják a polgári közvélemény irányítói - az összes többi vagyonra formált jogcím elismerhető. Ha a meggazdagodás bizonyos alakzatai elítélendők, akkor a többiek bizonyára dicséretesek vagy kifogástalanok."

Aki a cikket végig elolvassa, eljut a csattanóig: "mi egy bank kirablása egy bank alapításához képest?". Lehet, hogy azok, akik azt szajkózzák, hogy munka nélkül ne kapjon senki segélyt, ilyen alapon a zászlójukra tűzhetnék, hogy munka nélkül - így pl. a spekuláció és az uzsora révén - ne járjon profit se.

Nincsenek megjegyzések: