2008. november 28., péntek

Szombaton a szakszervezetekkel

A közszolgálati dolgozókat képviselő szakszervezetek mindegyike részt vesz a kormány megszorításai ellen tartandó szombati demonstráción, a Parlament előtt - közölte Varga László, a 23 ágazati szakszervezetet tömörítő Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság vezetője.

A tüntetők a közszolgálati dolgozóktól megvont 13. havi illetmény miatt tiltakoznak majd, de követelik azt is, hogy legalább négy százalékkal növeljék a közalkalmazottak és köztisztviselők bértáblájának tételeit. E mellett a tömeges elbocsátások ellen is felemelik szavukat.
- http://www.netriport.hu/.

Ha a közszféra dolgozóitól elveszik a 13. havi illetményt, ezzel nettó fizetéscsökkenést kell elszenvedniük. A 13. havi bér nem jutalom, hanem a rendes bérezés része. Ezzel az a pedagógus is szegényedhet, aki 100 ezer forint alatti bért visz haza. Nem engedhetjük, hogy a Bokrosféle radikálisan antiszociális politikusok a gazdasági válságra való hivatkozással, a pánikhangulatot kihasználva minden titkos álmukat megvalósítsák, miközben a kormány azon agyal, hogy hogyan tukmálhat rá mégis 600 milliárd forintot a bankokra, akik egyszer már elutasították azt, és miközben még sima piacista érvelés is szól a fizetések reálértékének megőrzése mellett: a fizetések csökkentése ugyanis kereslet-csökkenéshez, és mélyülő recesszióhoz vezet.

Nincsenek megjegyzések: