2008. november 26., szerda

korrupció / inspiráció

"Letartóztatták Gál György szabad demokrata önkormányzati képviselőt, a párt erzsébetvárosi frakcióvezetőjét." A főügyészség szerdai közleményében azt írja: a nyomozás eddigi adatai szerint a gazdasági bizottság gyanúsítottként kihallgatott elnöke és a vele együttműködő vállalkozó a VII. kerületi önkormányzatnak 700 millió forint kárt okozott, és további mintegy 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg.

Érdekes fejlemény. Aki követi a VI és VII kerületi önkormányzatok ügyeit, sejti, hogy a fenti bűncselekmény egyfajta szokásos ügymenetet jelent. Hozzátenném, valószínűleg a sok más önkormányzat is ilyen, pártállástól függetlenül.

A hír hallatán felhívtam a rendőrségen azt a kiemelt főnyomozót, aki a Védegylet nevében általam aláírt, ismeretlen tettes elleni, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt indított ügyben nyomoz a Hunyadi téri csarnok áron aluli eladása miatt. Magát az ügyletet egyébként a feljelentés hallatán az önkormányzat felbontotta, nagyban a Kincsünk a Piac- Hunyadi Tér civil csoport tevékenységének is köszönhetően.

A feljelentést egyébként nem jókedvemben jegyeztem, nem tartom kedves és jó hangulatú dolognak az ilyesmit. Másrészt ha egyszer közvagyonról van szó, és látom, gyanítom, hogy bűncselekmény történt, azt hiszem korrekt dolog megkérni a rendőrséget, hogy vizsgálja meg a kérdést. Nos, a rendőrség tovább vizsgálódik, és a jövő év első felére igér valamilyen előrelépést.

***

Aki vidámabb híreket kedvel, örülhet velem, hogy a sokak által régóta várt új Guns'n Roses lemezen a Madagascar című szám közepén masszív vendégszereplése van kedvenc politikusom, Martin Luther King hangjának. Így ezt a számot odatehetjük a U2 Kingről írt dalai, a "Pride (In The Name of Love)" és "MLK" című számai mellé, illetve King selmai beszédének a végét idéző mátrixos Rage Against the Machine klasszikus, a "Wake Up" mellé.

John Legend "In The Name of Love" feldolgozása King halálának negyvenedik évfordulójára:

Nincsenek megjegyzések: