2008. november 4., kedd

Kedves IX. kerületi Polgártársam!

Kedves IX. kerületi Polgártársam!


Dr. Várady Tibor vagyok, humanista, jogász. Üdvözlöm blogomon!

Mint talán tudja, a IX. kerületben hamarosan időközi választások lesznek. A Humanista Párt és az engem támogató IX. kerületi lakosok jelöltjeként írok most Önnek.

Ha az ember manapság politikáról hall, a lejáratódott és bebetonozott pártok, az elharapódzó korrupció és a megingott társadalmi bizalom jutnak először eszébe. És az, hogy nincsen jó választás, csak kisebbik rossz.

Ám a történet nem érhet itt véget. Nem azért harcoltak mindazok, akik az évszázadok folyamán kiharcolták az általános szavazati jogot, a demokráciát, hogy mindez unalmas színjátékká fajuljon.

Szükség van egy humanistára a parlamentben. Először legalább egyvalakire, aki pártérdekek helyett valódi emberi, társadalmi szükségleteket képvisel:

1. A valós demokráciát. Mi humanisták meg akarjuk nyitni az érdemi lakossági részvétel, a lakosságal történő rendszeres konzultáció csatornáit. Ezért lesz kerületi irodám, ezért fogok mindennap az Önök rendelkezésére állni.

2. A minőségi közszolgáltatásokat. Főként az oktatásban és az egészségügyben elfogadhatatlan a közszolgáltatások magánosítása. Mindazonáltal szükség van alapvető és sürgős reformokra, hogy a szolgáltatások színvonalát emelni tudjuk, és mindenki számára elérhetővé tegyük őket.

3. A szociális érzékenységet. Megválasztásom esetén képviseletet ígérek a hátrányos helyzeben élőknek, kiállok az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen, és egy átfogó a szociális lakásépítő program alkotása mellett.

4. A kis- és középvállalkozások, a munkahelyi demokrácia támogatását. Szembehelyezkedem a világ legnagyobb és leggazdagabb cégeinek költségvetési támogatásának gyakorlatával. Helyettük a közterhek viselését is vállaló, munkahelyeket teremtő, a munkavállalói döntéshozatalt támogató kis- és középvállalkozásokat támogatom.

5. A megbékélést mint sürgős politikai programot.
Árokásás helyett párbeszéd, a sokszínűség tisztelete.

6. A békét a külpolitikában. Háborúkban való részvétel megtagadása, a diplomácia, a nukleáris leszerelés szorgalmazása.

Tizenöt éve élek Budapesten, és azóta minden erőmmel ezekért az értékekért dolgozom civilként. Szervezője vagyok az évről-évre megrendezett élő Békejelnek. Az Amnesty International kampánykoordinátoraként a nők elleni erőszak elleni, valamint a fegyverkereskedelem korlátozásáért indítottunk sikeres kampányt. Alapítója voltam a TB-Mentők összefogásnak, akikkel több tízezer aláírást gyűjtöttünk a társadalombiztosítás megőrzéséért folytatott kampányban. A Védegylet jogászaként a Fővárosi Bíróság előtt sikeresen megvédtem a terézvárosi Jókai téri zöldterületeket, majd később helyi mozgalmakkal együtt a Nagymező utcai fákat.

Kérem, támogasson kopogtatócédulájával, szavazatával, vagy akár személyes részvételével a kampányban, hogy a képviselője lehessek! Szükség van a segítségére!

Köszönettel,
Dr Várady Tibor
A Humanista Párt elnöke és jelöltje a 2009. évi, IX. kerületi időközi választásokon

Nincsenek megjegyzések: