2008. november 15., szombat

A kiábrándultak visszavágnak?

Immáron harmadik hete minden nap kopogtatunk a kilencedik kerületben. Már a cédulák kiküldése előtt elkezdtünk igéreteket gyűjteni. Számokat nem árulok el, de azt igen, hogy ha sokat dolgozunk, akkor úgy tűnik hamarosan összegyűlik a szükséges cédulaszám.

Köszönettel tartozunk már most minden kerületi lakosnak, aki meghallgat bennünket, akik kopogtatunk. Akik félreteszik a politikától való undorukat, túlmerészkednek a cinizmus általánosan elfogadott normáján, és meghallgatnak bennünket, akik valami újat szeretnénk behozni a közéletbe.

Igen, vannak negatív tapasztalatok, de a pozitívak újra és újra felülírják ezeket. Minden nap egyértelműen kiderül, hogy a város tele van érzékeny emberekkel, akik jobbat akarnak, és jobbat érdemelnek a jelenlegi politikánál. Ezek azok az emberek, akikkel együtt a következő években - talán gyorsabban, mint hinnénk - fel lehet építeni egy alternatívát. Ennek az alternatívának pontosan ez a célja: megtalálni a módját, hogy a rengeteg, jelenleg fel nem használt jóakarat valahogy kitörjön a felszínre.

Szándékosan nem azt mondom, hogy ez az alternatíva maga a Humanista Párt. Ez szélesebb kell, hogy legyen nálunk. Egy összefogás: nem is elsősorban meglevő szervezetek összefogása, hanem azoké, akik eddig passzívak voltak. A kiábrándultak visszavágnak. Ez a cél, ezt építjük.

Kérek minden IX kerületi lakost, támogassa a kopogtatócádulájával a Humanista Párt indulását a választásokon, támogassa jelöltségemet. Ha van bármi kérdése a meglehetősen vázlatos választókhoz írt levelemmel kapcsolatban, hívjon fel (06-70-280-2509). Beszéljük meg, közvetlenül és kötetlenül. Elárulom: egyelőre kevesen hívnak. Talán mert szokatlan beszélni a jelöltekkel, ún. "politikusokkal". A legtöbben "összekötők" számát adják meg. Ha megválasztják őket, akkor pedig havonta két óra fogadóórájuk van.

Ezen változtathatunk. Csörrentsen, beszéljük meg az ügyeket, és ha egyetértünk 80%-ban, akkor azt javasolom: támogasson a cetlivel, és csináljon humanista jelöltet. Nyissa meg számunkra azt a lehetőséget, hogy kampányoljunk, részletesebben bemutathassuk javaslatainkat, és kihívhassuk az ún. "nagy pártokat"!

Nincsenek megjegyzések: