2009. október 31., szombat

Ha lenne nemzetközi korrupciós verseny, akkor indíthatnánk rajta Hunvaldot, akinek nemrég lefoglalták a repcsijét, meg néhány autóját, de azt már nem jegyeztem meg.

Egyébként Hunvald polgármester, még mindig. Tudtátok, hogy az MSZP listán anno bekerült az országgyűlésbe is? Kár, hogy nem maradt képviselő, akkor lehetne szavazni, hogy Molnár Oszkár, vagy ő a durvább arc. Persze mindenki egy-egy kategóriában alkot észbontóan nagyot. Az "észbontó" egyébként szándékosan kiválasztott szó: ugyanis ezek az arcok és tendenciák miatt szerintem megőrülnek az emberek Amíg azt éreztetik velünk, hog semmilyen durva maffia vagy fasisztoid megnyilvánulásnak sincs következménye, addig szerintem csak az szedált ember őrzi meg a nyugalmát. És csak a tudatosan erőszakmentes, vagy gyáva embernek nincs néha kedve ahhoz, hogy legalább egy záptojást behajítson az összes irodájába.

Jó, legyünk reálisak: nemzetközi viszonylatban azért nem bzitos, hogy túlnyerné magát Hunvald egy korrupciós versenyen. Egy Berlusconival nehéz egyeltalán egy lapon említeni. És mondjuk mégsem lobbizott azért, hogy indítsanak iraki háborút, mint egyes cégek az USA-ban, például a Haliburton. De ok, ezek extrém példák, itt azért a magyar demokrácia sem tart.

Nincsenek megjegyzések: