2009. február 11., szerda

Hunvaldbűnözés

H. György, VII kerületi polgármester őrizetben van, mert úgy tűnik elcsalt egy milliárdot a kerülettől. Részletek minden hírportálon. Civil barátaim (Óvás, Nagydiófa utcaiak, Barát utcaiak, Védegylet, stb) és tényfeltáró ujságírók (pl Sipos Anett) sikere ez!

Azt nem tudom, hogy ilyenkor hogyhogy nincs magyarbűnözésezés? Ha roma teszi, akkor általánosítunk, ha magyar, akkor nem?

Mondhatná valaki, hogy ez nem erőszakos bűncselekmény, csak gazdasági. Szerintem meg a csaláslopás is erőszak, kiváltképp így, akkor ha egy kerület polgárainak a pénzét és vagyonát lopja valaki el. Ugyanis az a pénz életeket menthet és javíthat, ha az oktatásba, vagy egészségügybe fektetik, és nem a saját zsebükbe. Ez az a kerület, ami a hajléktalanság ellen úgy küzdött, hogy karfákat rakott a padokra, hogy ne lehessen rajtuk feküdni, aludni. "Szocialisták", persze. Gondolom "nem volt pénz" valami rendes intézményre. Kellett a sportkocsikra, mi?

Erőszakos bűnözők.

Humánus körülmények között letöltött szabadságvesztést kívánok Hunvaldnak, és jöhet a következő! Pl ott van a szomszéd Terézváros, ahol minden szoci-szdsz-es képviselő már gyanusított. (obligát, unalmas, és felesleges kiegyensúlyozottság kedvéért: a VII kerületben úgy tűnik a Fidesz is benne volt a buliban, különösen a 2002-2006-os osztály....de majd meglátjuk)

5 megjegyzés:

A Viktor írta...

Szia Tibi!

Ha már az óvást említed, nézd meg, mit írnak Hunvaldról a honlapjukon:

http://www.ovasegyesulet.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=85&Itemid=12

Nem öngól egy kicsit az írásod? Szerintem sokan asszociálnának arra, hogy zsidóbűnözésre akarsz utalni. Ha sokan olvasnának.

Unknown írta...

Én nagyon utálom ezt a roma-magyar megkülönböztetést az elnevezésekben is, akár viccesen is.
Legalább mi ne tegyünk ilyen megkülönböztetéseket.
Mindenki magyar, aki ebben az országban él.
A Hunvald-ügy politikusbűnözés, erről van szó. Nincs cigánybűnözés, magyarbűnözés, zsidóbűnözés stb.
Az Indexen van egy viccesnek szánt cikk ugyanerről, ami szerintem nagyon erőltetett.

A Viktor írta...

Verocska, valahogy ugyanezt akartam mondani én is.

Már csak a bűnözőkkel kellene megbeszélni. Van ugyanis etnikai alapokon szerveződő maffia. A bűnözőktől nem áll távol a rasszizmus, ők sokszor etnikai alapon szerveződnek. Zsidóknak jutott (többek közt) a VII. kerületi ingatlan panama is. Állítólag a kebab bizniszt meg a mobiltelefon feketepiacot arabok "urallják". Szerintem minden itt megtelepedett etnikai alapú maffiának van valamilyen "specialitása".

Ha bűnüldözésbe is bevezetnénk a rasszizmust, akkor ugyan kisöpörhetnénk például a pirézeket, de csak más bűnözőknek engednénk teret. Leküzdhetjük a férfierőszakot is, de akkor ki csinál majd gyereket? A társadalom csak akkor lesz védett, ha nem válogat nemzeti, indítékbeli, nemi vagy faji alapon a bűnügyek között. Egy gyilkos, vagy ilyen politikus igenis kerüljön ki a társadalomból és ha lehet gondoskodjon a létfenntartásáról haláláig. Mindezt a lehető legkisebb társadalmi hatás mellett.

A pirézeket egyébként személyesen nagyon utálom. Annyi maradjon, amennyit én kereszteltem. :)
(Ha neked nem vicces az utolsó 2 mondat, az nem véletlen)

Várady Tibor írta...

Köszi a commenteket. De nem pont azt akarom szemléltetni, hogy az egész általánosításdi baromság?

Azt szerettem volna.

Amúgy nem tudom, hogy Hunvald zsidó-e. :) Nem a témám.

Amúgy ezt az egészet a legjobban Michael Moore írta meg a stupid white menben, ahol nálam ügyesebben ironizál, hogy a bankárok, biztosítók, politikusok főleg fehérek....no mindegy. :)

Unknown írta...

Persze, értem Tibi :-)
Csak ezeken a dolgokon mostanában úgy felhúzom magam, és most ez a blogon jött ki.
Miért nem lehet egymást békén hagyni, kit érdekel, hogy ki milyen származású, vallású stb.
Stupid white men tényleg jó!:-)