2008. október 25., szombat

Vegyes hírek

Az elmúlt napokban az Európai Humanista Fórumon voltam, Milánóban. Ezért a csend.

Közben véglegessé vált, hogy lesz népszavazás Bolíviában az új alkotmányról. Annak, aki bele szeretne mélyedni a bolíviai folyamatokba, javasolom az imént linkelt cikk mellet a Humanista Mozgalom bolíviai minisiteját is, magyar nyelven.

Örömmel látom, hogy az USA-ban Obama továbbra is vezet. Videóikon Chomsky és Howard Zinn is illúziók nélküli Obama-szavazatot ajánlanak.

Szalai Erzsébet az új Eszméletben (nincs link, meg kell venni a folyóiratot) ír a civilekről: Visszavágó múlt és megosztó jövő – Fiatal baloldali-, zöld- és szélsőjobboldali aktivisták a mai Magyarországon: „A 2007 és 2008 között elvégzett empirikus kutatást összefoglaló írás a különösen Budapest és vonzáskörzete körében élő, és valamely politikai cél köré szerveződő civil szervezetben (baloldali és/vagy zöld, illetve szélsőjobboldali) részt vevő fiatal felnőttek habitusait, szocializációs útjait mutatja be. Még nem olvastam a cikket, de Szalai "Az újkapitalizmus - és ami utána jöhet..." könyve kiváló, érdemes keresni a könyvesboltokban.

Közben gyarapodnak a magyar nyelven is hozzáférhető, gazdasági válsággal foglalkozó kritikai szemléletű cikkek. Indymédia, Népszabadság.

Nincsenek megjegyzések: