2008. október 28., kedd

Hírszerző: Itt a csomag: befagyasztják a béreket, limitálják a 13. havi nyugdíjakat

"A kormány - a szociális kiadásokat sokalló és az állam működését drágálló kritikáknak megfelelően - a közszférában dolgozók bérének befagyasztásában, 13. havi fizetésük elvonásában, valamint a 13. havi nyugdíj értéklimithez és korhatárhoz kötésében látja a megoldást."

A gondolkodási idő, társadalmi vita ideje: 24 óra. Az IMF-fel szerdán délután írjuk alá a szerződést.

Ez az idő még csak arra sem elég, hogy a javaslat logikáján belül megvitassák a hangsúlyokat, arra pedig még kevésbé, hogy a kérdés logikáját bárki megkérdőjelezze. Nincs idő megkérdezni például Joseph Stiglitz-et, aki a kérdés szakértője, és alternatív fejese. Semmire sincs idő. AZ IMF lenyomja a torkunkon. A kormány úgy érzi, hogy most már nem kell nagy erővel szembemenni, és elszántad halad előre. Az SZDSZ és az MDF támogatni fogják.

A rendszer, amely épp bukásban van, odacsap még egyet az országnak. Az alternatív erők nem tudnak felmutatni olyan gyors reagálást és erőt, amivel szembehelyezkednének az ilyen jelenségekkel. Az a feladatunk, hogy ezen változtassunk.

A Védegylet a mai napon a honlapján más érdekes anyagokkal egyetemben közzétette Evo Morales javaslatait az élelmiszer-válságról és a WTO (Világkereskedelmi Szervezet) jövőjéről. Van alternatíva, és most elszántan fel kell építeni az őket képviselő társadalmi erőt.

Nincsenek megjegyzések: