2009. április 23., csütörtök

Billiárd

"A pénzügyi válság múlt év októberi kitörése óta eltelt hat hónapban az Európai Unió tagállamai összesen mintegy 3000 milliárd eurót fordítottak a pénzügyi ágazat megsegítésére - derül ki az Európai Bizottság április 8-án kiadott jelentéséből."

Persze amikor mi követeltünk régebben bármi pénzt ennél nemesebb célokra, lakhatáshoz való jogot, malária-ellenes gyógyszert a harmadik világba, meg ilyeneket: akkor mi voltunk a demagógok, mert mindenki tudja, hogy nincs pénz, meg vége a jólléti államnak.
Legyünk reálisak, kérem!!

Most meg minden lét jól odaadnak a bankoknak. Persze ez is bennünket ment meg, az érdekünkben van, egyébként minden még rosszabb lenne - mondják e perverz logikával működő rendszer védelmezői. Szuper.

Ja, és közben itt azon megy a háborgás, hogy "túl sok segélyt kapnak a szegények", meg a száznapos program az eredendő bűn, "osztogattak"!

Most kaptak az EU-ban 900 000 000 000 000 forintot a bankok, amin nehéz felháborodni, tekintettel arra, hogy nem igazán tudjuk, hogy hogyan hívják ezt a számot. Billiárd, a wikipédia szerint.

Kapcsolódik, angolul:
The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
Elizabeth Warren Pt. 1
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisPolitical Humor

Nincsenek megjegyzések: